Events

Nils Stærk begynder selv at køre BMX igen i 2002 efter en længere pause fra dengang han var dreng i Skanderborg BMX Klub i 1980’erne. Han begynder i Roskilde BMX Klub.

Efter DM i Tønder i september 2002 fødes ideen om en BMX klub i København. I oktober 2002 ringer Nils blandt andre til Ib Søborg, Kenneth Pedersen og Alan Malligsen og får i februar 2003 afholdt en stiftende generalforsamling, hvor det vedteges at oprette Københavns BMX Klub, CPH-BMX, med målsætning om at fremme BMX race-sporten i København. Der var vist nok 12 personer med til generalforsamlingen, herun- der flere kærester og hustruer for at få personer nok med.

Al fokus rettes herefter på at skaffe politisk og økonomisk opbakning til at bygge en bane i Københavns Kommune samtidig med, at der køres BMX - alle medlemmer af bestyrelsen, der udgør størstedelen af klubbens medlemmer på dette tidspunkt, er aktive BMX-kørere. Flere gange om ugen går turen til Sorøs eller Roskildes BMX baner for at køre BMX. Der laves website, bannere og t-shirts, så en selvstændig indentitet kan skabes om denne virtuelle BMX klub, der hverken har bane eller klubhus - hvis man da ser bort fra Nils’ galleri i Njalsgade. Der lægges mange planer, strategier, organisatiosdiagram- mer og tegninger af en ny BMX bane i København, men alt bliver på papiret.

I 2003 deltager 9 københavnere i DM - og kører 9 finalepladser hjem!

Samtidig tales der en del med Københavns Kommune om en potential BMX bane i Valby, men denne plan må desværee skrinlægges.

I 2004 etableres et samarbejde med Malmø BMX Klub - kø- benhavnerene får støtte fra diverse Øresundspuljer til transport, så klubbens medlemmer kan tage til Malmø BMX og træne. Her tænker klubbens formand kreativt for fortsat at sikre de bedste forhold for klubbens få, men meget aktive medlemmer. Forskellige støttepuljer finanserer ture til indedørs BMX i Ry, BMX ture til Sverige og medlemmer fortsætter ufortrødent med at pendle til Sorø og Roskilde hver tirsdag og torsdag.

Klubben holdt en lang række events i byen, der havde til formål at gøre opmærksom på BMX - kold efterårsdag foran Fields med træhop og lille pavillion, vild børnekaos i Valbyhallen med tre BMX-cykler og 100 børn i kø blot for at nævne nogle.

I 2005 kommer det endelig gennembrud. Via solid lobbyarbejde og hårdt arbejde lykkedes det formanden at få Øresundsselskabet til at sponsorere en grund i Ørestad ved Fields til en midlertidig BMX bane. Ambitionen var at bygge en af verdens bedste baner og gøre den midlertidig, så den kunne flyttes med kort varsel. Banen blev bygget på få måneder med opstart i april og deadline til det kraftigt promoverede ØresundsCup, som var et prestigeprojekt med hidtil uset medieinterresse. Løb i Malmø lørdag og finale i København søndag med shuttelbusser mellem banerne. Københavns BMX bane blev færdig klokken 5 om morgen hvor løbet skulle starte klokken 9. Løbet markerede enden på en lang proces og nu var Københavns BMX klub endelig med bane efter 2 år som hjemløs, og løbet var en succes og viste, at BMX kan få tv- radio og avisdækning - tre tv-kanaler sendte live fra banen den dag med en træt, træt, men stolt formand på skærmen.

De efterfølgende to år arbejdede klubben hårdt på at få indflydelse på BMX sporten i Danmark samtidig med, at medlemmerne blev flere og flere. Formanden fik placeret et bestyrelsesmedlem i Danmarks BMX bestyrelse.

I 2007 fik formanden en henvendelse fra Danmarks BMX bestyrelse om, at der var en mulighed for at afholde et UCI World Cup i København. Det var både skidt og godt - 2007 skulle den midlertidige bane nedlægges, og klubben havde ikke en ny grund. Samtidig med det havde klubben ikke den nødvendige erfaring eller organisation til at holde et så stort løb. Begge dele blev løst ved delikat og effektivt politisk arbejde af formanden, der sikrede, at klubben kunne få Speedway klubbens grund samt en ordenlig bunke penge til at bygge en BMX bane af hidtil uset karakter - pludselig gav visionen om en af verdens bedste baner mening! At UCI var ved at aflyse det første World Cup i København i timerne inden løbsstart med BMX’ere fra hele verden og tv-kameraerne rullende, fik formanden helt op i det røde felt - svaret var blot: Cancella- tion is not an option! Med de ord fik formanden motiveret UCI- folkene og klubbens egne frivillige og det første World Cup i København i 2008 var en realitet.

2009 afholdtes igen et World Cup på Københavns BMX bane som opvarmning til det helt store VM i København!

På under ni år har Københavns BMX klub rejst sig fra at være en ide hos Nils Stærk til at være en klub med en af verdens bedste baner, hvor der afholdes World Cup og i 2011 VM - de største årlige begivenheder inden for BMX!

 

“BMX er en intens sprint-sport, hvor det kort fortalt går ud på at komme først gennem en kort bane, der indeholder spring og forhindringer.”
Nyheder






Vores Sponsorer